Kırılma maçları bitmiyor Fenerbahçe’nin. Her hafta bir yenisini oynuyor İsmail Kartal ve öğrencileri. Hem de öyle motive takımlara karşı oynuyorlarki baklava, börekler havada uçuşuyor.

İsmail Kartal Bonucci’nin ağrıları sebebiyle savunmayı Serdar Oostetvolde ile kurdu. Djiku’da apar topar maç kadrosuna alındı.

Hakemlerden tüm takımlar çok çekiyor, az çekenler zaten TFF ve MHK’yı istifaya çağırmıyor. 

Bu akşam Abdülkadir Bitigen maçı geren, oyuncuların didişmesini sağlayan ve bu didişmelerde Fenerbahçe’lileri cezalandıran görev ile sahadaydı.

Oostervolde’yi itip üzerine yürüyen Ömer Ali’ye uyarı, 
Ferdi Kadıoğlu’nu üst üste 3 faulle durduran ve maç boyu itiraz eden ve hatta maç sonu hakemin üzerine yürüyen Deniz Türüç 90+2’de lütfen ile sarı kart gördü. 
Maçın bitimiyle hakeme koşan ve sahaya emniyetin dahi girdiğini düşünürsek Deniz’in sarısı çok hafif.

Maçta etkili oynadı Fenerbahçe. Yine çok pozisyon yakalayıp cömertçe harcadı ileri uç oyuncuları. Rakip 10 kişi kalınca ikinci yarı tek kale maça döndü.

Dzeko, Batshuayi, Cengiz, Tadic, Szymanski net fırsatları gole çeviremedi. Hele Cengiz’in kaçırdığı anlatılır cinsten değil. Cengiz ezber ortalardan vazgeçmeyi denemeli, çok fazla belli ettiği hareketi ve sürekli şut araması kendisini kısıtladığı bir hal alıyor.

Maçta mükemmel oynayanların başında Ferdi Kadıoğlu geliyor. Ferdi sahada basmadık yer bırakmadı, lokomotif gibi gidiyor maşallah. İçeri kat edişleri, adam eksiltip kanat bindirmeleri ve savunmadaki görevini de hiç aksatmaması onu maçın yıldızı yaptı. Bu performansı da her maç gösteriyor Ferdi. Şampiyona sonrası Türk futbol tarihinin rekoru ile transfer yapar genç oyuncu.

İsmail hoca bu akşam değişiklikleriyle maça olumlu dokunuşlar yaptı. Batshuayi ile forveti çiftleyişi, Szyamanski’yi 8’e çekmesi maçı getiren hamlelerdendi.

Oostervolde’yi kullanışı ve oyuncunun performansı da çok etkili Fenerbahçe’nin 40 yıllık stoperi gibi oynayıp performans koyuyor genç oyuncu.

Yeni transfer Krunic bu maçta iyi şeyler gösterdi, yer tutan ve geçişleri hızlı yapan Krunic büyük bir kazanım.

Abdülkadir Bitigen’in verdiği penaltı çizgi üzerinde ve dirsek vicudu genişletiyor.
Karar doğru.
Samet’in pozisyonu ile kıyası anlamıyorum. Fakat merak edenlere belirteyim, ikiside penaltı. 

Samet pozisyonunu maç gecesi vicudunu genişletmiyor olarak değerlendirmiştim hakem hocalarını dinledikten sonra ertesi gün yayınımda yorumumu güncelleyip penaltı olduğunu söylemiştim.

Ayrıca Batshuayi pozisyonu da tartışmaya açık.
Abdülkadir Bitigen maçın başında gerdiği maçı bir türlü toparlayamadı. O gerginlik maç boyu ve maç sonunda da oyunculara yansıdı.

Maçın Üçlüsü

Oostervolde - Ferdi Kadıoğlu - Szymanski