ABD'deki bir yıllık bilimsel oturumda sunulan çalışma; obezite, diyabet ve kalp hastalığı gibi metabolik rahatsızlıkları olan kişilerin meyve, sebze, tam tahıllar ve baklagiller açısından zengin bir beslenme programına geçmesi gerektiğini kaydetti...
RİSKİ ARTIRIYOR
Bu sayede ölüm risklerini %17 ila %24 oranında azaltabileceğini buldu. Bu arada araştırmacılar; rafine tahıllar, şekerli içecekler ve et gibi hayvansal gıdalar açısından zengin diyetlere bağlı kalanların ölüm risklerini %28 ila %36 oranında artırdığını ortaya çıkardı.
OLUN YA DA OLMAYIN
Bu metabolik rahatsızlıklardan birine sahip olun ya da olmayın... Daha iyi kalp sağlığı ve gelişmiş sindirim de dahil olmak üzere bitki bazlı beslenmeye geçmek için birçok neden vardır. Ayrıca işlenmiş gıdaları, şeker ve tuz oranı yüksek olanları azaltın...