Fenerbahçe bu gün kendi kendine 2 puan kaybetti. İsmail Kartal bir çok maçta yaptığı değişikliklerle maç kazandırmıştı, Samsunspor karşılaşmasında ise forvet hattını komple değiştirerek puanları rakibe ikram etti. Başarılı hoca bugün formsuzdu ama unutmayalım ki bu iyi takımı da o kurdu.

Her şeye rağmen kazanılabilecek bir maçı bu şekilde berabere bitirmek moral açısından Fenerbahçe’yi yoracak.
Kendi kendine gol yeme uzmanlığı konusunda master yapan Sarı Kanarya yine kaleye gelen saçma bir topa cevap veremedi.

Maçın ilk yarısında sayısız gol kaçırdı Fenerbahçe. 
Tadic, Dzeko, İrfan Can, Szymanski net fırsatları harcarken taraftarın eyvah dediğini bu hikayeyi tanıyor olduğunu hissettiğinden eminim.

Maçın ikinci yarısında belki Krunic - İsmail Yüksek değişikliği ile başlamak faydalı olabilirdi. Zira İsmail çok pas hatası yapıp maç sonunda ise golü yediriyordu. Gerçi pozisyon net ofsayttı ama es geçtiler.

Tadic’in ilk yarıda etkili hücum varyasyonlarında baş rol oynadığını hepimiz izledik. Boş kaleye kaçırdığı gol, İrfan Can’a attırdığı goldeki enfes pası ve Dzeko’ya al da at dediği ama kaçan önemli pozisyon hep Tadic aklıyla olan pozisyonlardı.

İsmail Kartal’ın sosyal medya ve eleştirilerden etkilendiğini düşünüyorum. Edin Dzeko gol kaçırsa da beraberliğe gelmiş maçta kenara alınmazdı. Batshuayi ile forveti çiftlemek daha akıllıca olurdu. Çünkü Dzeko oyunu rakip yarı alana yıkan anlayışın kilit ismi.

Bir başka sorun da üç hücumcuyu birden çıkarmak. Bu hareket takımın hücum hafızasını yok etti. Değişiklikler sonrası gol de gelebilirdi kabul fakat bu denli ayarlarla oynamak yanlıştı.

İsmail hoca baskıyı daha soft geçiştirmeli, oyun ezberini ise bozmadan sürdürmek zorunda. İstanbulspor maçında verilen pozisyonlar, zor gelen Gaziantep galibiyeti ve neredeyse 2 atağı olan Samsunspor maçı bu sinyallerin tamamlayıcısı oldu.

Bu beraberlik ders çıkarılması halinde Fenerbahçe için değişen bir şey yok diyebilirim. Önemli bir avantajı hatta rakip Galatasaray’ın iştahlandıran bir beraberlikle lige heycan getirdi! Bu güzel kadronun mimarı İsmail Kartal, takımı tekrar o havaya geri getirecek olan kişi de yine İsmail hoca olacak, benim inancım ve güvenim tam,

Bahattin Şimşek’e gelince.

Hakem maça ve sonuca etki eden hatalar yaptı. Samsunspor’un golü öncesinde çaldığı faul yanlıştı. Aklımıza hemen Abdülkerim’in ve Kerem Aktürkoğlu’nun itişleri ve çalınmayan faullerini anımsadım bir anda fark Okyanus ötesi kadar!

Bir eleştirim de maçın uzatma dakikalarına. Zeki Yavru sakatlandığı da geçen süre 1 dakika 40 saniyeydi ve sonradan yerde yatan Samsun’lu oyuncular en az 2 dakika daha götürdü uzatmadan. Hakemin verdiği 5 dakikalık uzatma saçma ve ölçüsüzfü.

Dzeko - Zeki pozisyonunda penaltı yoktu, top Zeki’nin kafasına çarptı.

Maçın Üçlüsü

Tadic - İrfan Can - Mert Müldür