Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, “Anne Taksi” uygulamasının lansmanını yaptı. Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Annelerin her zaman yanındayız. Ulaşım sorunlarına bu özel hizmetle çözüm sunuyoruz. Amacımız, annelerin hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmak" diyerek projenin sosyal sorumluluk boyutuna dikkat çekti.

İstanbul’da araç sıkıntıları özellikle kadınlar ve acil durumlar söz konusu olduğunda büyük sorunlara yol açabiliyor. Küçükçekmece Belediyesi de, annelerin ulaşım sorunlarını çözmek amacıyla "Anne Taksi" projesini başlattı. Özellikle hamile kadınlar, yeni doğum yapmış anneler ve acil sağlık durumu yaşayanlar için büyük bir ihtiyaç olan bu hizmet, geçtiğimiz günlerde bir kadının taksi bulamayıp metrobüste doğum yapmak zorunda kalmasının ardından hızlandırıldı.

RAHAT VE GÜVENLİ YOLCULUK YAPACAKLAR

Projeyi tanıtan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Göreve geldiğim ilk günden bu yana kadınların huzurla ve güvenle yaşayabildiği, sosyal hayata ve iş hayatına katıldığı bir Küçükçekmece için var gücümüzle çalışma sözü vermiştim. Geride bıraktığımız 5,5 yılda bu anlamda önemli adımlar attık. ‘Anne Taksi’ projesi de 2024 seçimleri öncesi sözünü verdiğim bir projeydi. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan, taksi bulamadığı için metrobüste doğum yapan bir kadının mağduriyeti beni derinden etkiledi. Ne yazık ki bazı ailelerimiz bu dönemde maddi manevi imkânsızlıklar yaşayarak özellikle ulaşım gibi temel hizmetlere erişimde zorluk yaşıyorlar. Bu projeyle ihtiyacı olan annelerimizi bebekleriyle birlikte rahat ve güvenli bir şekilde hastaneye ve evlerine ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YENİ PROJELER YOLDA

Kemal Çebi, Anne Taksi projesinin İstanbul’un diğer ilçelerine de yayılması gerektiğini vurgulayarak, kadınlara yönelik hizmetlerin arttırılacağını belirtti. Ayrıca gençlere, çocuklara ve yaşlılara yönelik yeni projelerin de yolda olduğunu müjdeledi.

PROJEDE YER ALMAKTAN MUTLUYUM

‘Anne Taksi’ projesinde şoförlük yapan Fatma Güçlü, "Hamile annelerimizin hastane kontrollerine güvenle gidip dönebilmesi için onları evlerinden alıyor, kontrol sonrası tekrar evlerine ulaştırıyorum. Bu projede yer almak beni gerçekten çok mutlu ediyor" şeklinde duygularını dile getirdi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Anne Taksi hizmeti, özellikle hamileler ve yeni doğum yapmış anneler için ücretsiz olarak sunulacak. Anneler, devlet hastanelerinden aldıkları randevu günlerine göre önceden Küçükçekmece Belediyesi’ne başvurarak Anne Taksi için randevu oluşturacaklar. Bu sayede, belediye aracılığıyla taksiler, belirlenen saatlerde anneleri alarak devlet hastanelerine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştıracak. Uygulama, ilk etapta ilçedeki tüm mahallelerde aktif olarak hizmet verecek ve acil sağlık durumlarına yönelik önemli bir çözüm sunacak.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR