Bir ünlünün yasını tutmak, herhangi bir şekilde bağlantınız olan birini kaybetmekle benzer sonuçlar gösterir. Bir kamu figürü öldüğünde, acı çeken sadece arkadaşlar ve aile değildir: hep birlikte yas tutarız.

TEK TARAFLI TEMAS

Psikiyatrist Dr. Tracey Marks, "Birine bağlılık veya bağ hissetme yeteneği, tek taraflı bir temas olsa bile önemlidir. Tek taraflı temasla bu kişinin sizin gibi biri olduğunu hissedebilirsiniz" yorumunda bulundu.

OTURMA ODANIZDA!

Belirli bir dizinin veya spor takımının hayranı olan biri, o dizinin bölümlerini veya maçlarını düzenli olarak izler. Yani hayranı olduğu kişi aslında bazı iyi arkadaşlarından daha uzun süre oturma odasında olabilir! O kamu figürüne maruz kalmak da bu algılanan yakınlığa katkıda bulunur.

HAYATIMIZIN PARÇASI

Ohio'da klinik danışman olan Doktor Rachel O'Neill, Teen Vogue'a, "Onları kişisel olarak tanımıyor olsak da, varlıkları hala hayatımızda hissediliyor. Örneğin, büyürken izlediğiniz bir TV şovunda rol aldılar. Hayatlarını kaybettiklerinde, geçmişinizin o belirli parçasının kaybı gibi hissedilebilir" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ