Köpekler ayaklarınızı veya ellerinizi yaladığında, bunun nedeni meraklı olmalarıdır. Sizden daha fazla bilgi almaya çalışıyorlardır. Dilleri çevrelerini keşfetmek ve anlamak için en güçlü araçlardır.

SEVGİ GÖSTERİSİ

Veteriner Rebecca Greeinstein, vücudunuzun çok sayıda koku bezi bulunan bir bölümünü yalamanın, sizi anlamalarına yardımcı olduğunu söylüyor. Bu aynı zamanda bir sevgi göstergesi... Greenstein, "Bu onların bizimle iletişim kurmasının ve bağ kurmasının çok normal bir parçası" diyor.

KOKULAR FARKLIDIR

Her insanın kendine has bir kokusu vardır. Bu koku, birkaç biyolojik faktörden etkilenir. Sağlığınız, temizliğiniz ve neler yediğiniz bunlardan birkaçıdır. Greenstein, "Bunların hepsi bir araya geldiğinde köpeğe bilgi verir. Bazı bireyler, köpekler için son derece ilgi çekicidir" dedi. Köpekler, sahiplerinin el ve ayaklarını yaladığında onların sağlık durumuyla ilgili de bilgi sahibi oluyor.

VETERİNERE GÖTÜRÜN

Yani bu tamamen normal ve hatta sağlıklı bir insan-köpek bağının işaretidir. Endişelenecek bir sebep yok. Ancak köpeğiniz masa yüzeyleri veya halılar gibi başka şeyleri saplantılı bir şekilde yalıyorsa, bunun altında yatan bir sorun olabilir. Bu tarz hareketler, diş hastalığını veya sindirim sorunlarını yatıştırmaya çalıştığının bir işareti olabilir. Hemen bir veterinere danışın.

Kaynak: HABER MERKEZİ