Kuzey Kore devlet medyası, bu hafta yaklaşık 1.4 milyon gencin orduya katılmak veya orduya geri dönmek için başvuruda bulunduğunu belirtti. Aynı zamanda Güney Kore'yi "gergin durumu savaşın eşiğine getiren" kışkırtıcı bir İHA saldırısı düzenlemekle suçladı.

DİLEKÇE İMZALADILAR

KCNA haberinde, orduya katılmak için dilekçe imzalayan öğrenciler ve gençlik birliği yetkililerinin de aralarında bulunduğu topluluğun, savaşmaya kararlı oldukları belirtildi. KCNA'nın yayınladığı fotoğraflarda, gençlerin açıklanmayan bir yerde dilekçe imzaladığı görüldü.

BENZER ÖRNEKLER

Kuzey Kore'nin, kısa sürede bir milyondan fazla gencin orduya gönüllü olarak katılacağı iddiası, bölgedeki gerginliğin arttığı bir dönemde ortaya çıktı. Kuzey Kore, geçmişte bölgede gerginliğin arttığı dönemlerde de benzer iddialarda bulunmuştu. Geçtiğimiz yıl devlet medyası, 800.000 vatandaşın ABD'ye karşı savaşmak üzere Kuzey'in ordusuna katılmak için gönüllü olduğunu bildirmişti.

NET RAKAMLAR ZOR

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün (IISS) verilerine göre; Kuzey Kore'nin 1.28 milyon aktif askeri ve yaklaşık 600 bin yedek askeri bulunuyor. Ancak ülke kendisini gizlediği için kesin rakamlar konusunda iddialı olunamıyor. Son dönemde Kuzey Kore, ezeli rakibi Güney Kore'nin İHA'lar aracılığıyla propaganda bültenleri dağıttığını iddia etmişti. Sınırdaki köprü ve yolların bir bölümü de havaya uçurulmuştu.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül