Yetkililer, yaklaşık 67 gün boyunca motoru bozulan bir botta mahsur kalan Rus vatandaşının, Ohotsk Denizi'ndeki fırtınada kurtarıldığını, ancak kardeşi ve yeğeninin hayatını kaybettiğini söyledi.

BALIKÇI TEKNESİ

Rusya'da savcılık, adamın Kamçatka Yarımadası açıklarında bir balıkçı teknesi tarafından kurtarıldığını bildirdi. İsmi verilmedi. Ancak Rus haber raporları; onu ağustos ayının başlarında 49 yaşındaki kardeşi ve 15 yaşındaki yeğeniyle birlikte Okhotsk Denizi'nde balinaları izlemek için yola çıkan 46 yaşındaki Mikhail Pichugin olarak tanımladı.

AĞUSTOSTA BULAMADILAR

Kardeşi ve yeğeninin cesetleri de adamla birlikte botta bulundu. Balinaları izlemek için yola çıkan üçlü, dönüş yolunda kaybolmuştu. Bir kurtarma çalışması başlatıldı ancak onları bulamadılar.

SADECE 20 LİTRE SU

Rus medyası, üçlünün motorları arızalandığında küçük bir yiyecek erzağı ve yaklaşık 20 litre içme sularının olduğunu söyledi. Yolculuk öncesi 100 kilo olan Pichugin, bulunduğunda 50 kiloya düşmüştü. Henüz nasıl hayatta kaldığı ve kardeşiyle yeğeninin nasıl öldüğü belli değil.

GÜCÜM KALMADI

Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre; balıkçı teknesinin mürettebatı radarlarında şişme botu gördüklerinde ilk başta bunun bir şamandıra veya hurda parçası olduğunu düşündü. Ancak emin olmak için projektörü açtıklarında Pichugin'i görünce şok oldular. Pichugin tekneye götürülürken "Gücüm kalmadı" dedi. Savcılar, ölümlere yol açan güvenlik kurallarının ihlali suçlamasıyla olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ