Yıllar boyunca yumurtalar, kolesterol seviyelerini düşürmeye çalışanlar için bir tartışma kaynağı olmuştur. Ancak yumurta dikkatli pişirildiğinde sağlık açısından birçok fayda sağlar. Yumurtaları sağlık açısından bilinçli yöntemlerle pişirmek, besin profillerini korurken genel sağlık faydalarını en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olabilir. Gereksiz yağ veya sodyum eklemeden yumurtaların besin değerini en iyi şekilde korumak için haşlama ve fırınlama gibi yöntemleri tercih edin.
BESLENME UZMANIYLA GÖRÜŞÜN
Bu yöntemler aynı zamanda pişirme işlemi sırasında kolesterol oksidasyon ürünleri gibi zararlı bileşiklerin oluşma riskinin azaltılmasına da yardımcı olur. Yumurtaların uzun süre yüksek sıcaklıklara maruz bırakılması yararlı besin maddelerini parçalayabilir. Aynı zamanda kalp sağlığına karşı çalışan bileşikler oluşturabilir. Yine de yumurtayı dengeli beslenmenize dahil etme konusunda sorularınız varsa, kişiselleştirilmiş ihtiyaçları ve önerilen pişirme yöntemlerini konuşmak için bir beslenme uzmanıyla görüşün.