Etkinlik, geniş bir coğrafyadan gelen misafirlerin katılımıyla daha da renklendi. Trakya’dan Kosova’ya, Kuzey Makedonya’dan Arnavutluk’a uzanan bir yelpazede sergilenen yöresel özellikler, İstanbullulara ve ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

İstanbul Yenikapı'da gerçekleşen Rumeli-Balkan Kültür Buluşmaları, yöresel lezzetlerin, halk oyunlarının ve renkli kültürlerin buluşma noktası oldu. Etkinlik, yöresel lezzetlerin tanıtımıyla, sanat, moda, söyleşi ve halk oyunlarının coşkusunu yaşatan konserlerle ve renkli kültürlerin buluşma platformuyla dört gün boyunca heyecan dolu anlara sahne oldu.

DAMAK ZEVKLERİNDEN KÜLTÜR ZENGİNLİĞİNE

Stantlarda sergilenen yöresel lezzetler ile el sanatları, ziyaretçilere damak zevklerini ve kültür zenginliklerini keşfetme fırsatı sundu. Etkinlik boyunca, Edirne'nin meşhur ciğeri, Boşnak böreği, Hayrabolu ve daha pek çok lezzet, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca, sahnede performans sergileyen yöresel sanatçılar, halkı coşturan müzikleriyle ve renkli kıyafetleriyle büyülediler.

RUMELİ KÜLTÜRÜ ZENGİNDİR

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kamuran Atakan, etkinliğin önemine dikkat çekerek, Rumeli kültürünün zenginliklerini vurguladı. Atakan, yaptığı açıklamada, "Rumelilerin elinden çıkan çok sayıda maharet var. Tava ciğer, çeşitli köfte türleri, geleneksel tatlılar, nefis börekler ve çeşitli dondurma çeşitleri gibi birçok yöresel lezzetimiz bulunuyor. Diğer stantlarımızda ise derneklerin yanı sıra el işi ürünlerle uğraşan kadınların emeği, yöresel kıyafetler ve defileler yer alıyor” dedi.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR