Birçok insan, diyet yaparken ya kilo veremediklerini ya da verdikleri kiloları geri aldıklarını dile getiriyor. Fazla kilolarından şikayetçi olanlar için en etkili çözüm, sağlıklı beslenmenin yanı sıra spor ve egzersiz yapmaktır. Ancak, birçok kişi yemek sonrası sürekli uyuma isteğinden muzdarip. Uzmanlar, insülin direnci konusunda uyarıyorlar. Fazla yemek yemenin sindirim sistemini zorladığını ve özellikle yağlı veya yüksek karbonhidratlı yiyeceklerin kan şekerini normalden daha fazla yükseltebileceğini vurguluyorlar.

Koyun saymaktan siestaya: Uyku konusunda doğru bilinen yanlışlar - Fotoğraf  Galerisi

Yemek sonrası gelen ağırlık hissi, insülin direncinin bir belirtisi olabilir. Bu sorunla karşılaşan kişilerin, bir sağlık kuruluşuna sabahları aç karnına gidip açlık kan şekerini ve insülin seviyelerini ölçtürmeleri önemlidir. Elde edilen iki sonuç çarpılır ve sonuç 405'e bölünür. Bu hesap sonucu 2,5'in üzerinde ise, insülin direnci riskinin olduğu anlamına gelir.

Kanada'da şeker hastalarının insülin ihtiyacı için yeni bir yöntem  geliştirildi

İNSÜLİN DİRENCİ OLANLAR BU BESİNLERİ TÜKETMEYİN!

Yüksek nişasta içeren patates ve bezelye gibi gıdalardan kaçının ve yüksek şeker içeren gıdalardan ve meyve sularından uzak durun. Ayrıca, uzmanlar yağsız protein kaynaklarına, özellikle balık gibi, beslenmelerine dahil eden kişilerin insülin direncini kırmada önemli fayda sağladığını vurguluyorlar.

40 yaşından sonra uzak durmanız gereken yiyecek ve içeceklerKeşfet

Kaynak: HABER MERKEZİ