CHP'de bir tarafta Kılıçdaroğlu ile devam denirken diğer tarafta değişim rüzgarı esiiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun son 3 etkinliğine katılmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, değişim taraftarlarının başını çekiyor. İmamoğlu'nun bu tutumuna gazeteci Barış Yarkadaş'tan sert sözlerle ilginç bir tepki geldi.

"Sana bu partiyi değiştirtmezler"

İmamoğlu'nun "CHP'yi değiştireceğim" sözlerini eleştiren Yarkadaş, "Ben bu partiyi değiştireceğim' diyemezsin, sana bu partiyi değiştirtmezler! CHP’yi değiştirecekmiş. Neyi değiştireceksin CHP’de? İBB'de değiştirdiğin gibi mi değiştireceksin? Partinin genel merkezindeki kutlamaya gelmiyorsan, ertesi gün çıkıp 'Ben bu partiyi değiştireceğim' deme. Neyi değiştiriyorsun? Liboş bir tarife. Liboş liboş konuşuyor. Hadi gel anlat, gel CHP Genel Merkezi'nde anlat. Gel o zaman çık söyle. Değişim dediğin şey nedir, liberal bir rüzgar." ifadelerini kullandı.

"İYİ Parti Yalova'yı İnce'ye bırakabilir"

İYİ Parti'nin belediye seçimlerinde izlemeyi düşündüğü stratejiye de değinen Barış Yarkadaş, "İYİ Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Yalova’da aday çıkarmayıp Yalova’yı Muharrem İnce’nin partisi Memleket Partisi’ne bırakması yönünde bir eğilimi var" dedi.
ELİF KIZILÇAY

Kaynak: ELİF KIZILÇAY