River Plate, Franco Carboni'yi kiralandı River Plate, Franco Carboni'yi kiralandı

Gazi Koşusu'nun 98’incisi, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda büyük bir heyecanla tamamlandı. Akın Sözen'in jokeyliğini yaptığı 5 numaralı Dragon Flame, yarışı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Jokey Akın Sözen plaketini I. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Org. Ali Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden aldı.

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nin büyük yarış öncesi geleneksel geçit töreni yapılırken, gün boyu hipodromu ziyaret eden yarış severler için de birçok etkinlik düzenlendi. 98. Gazi Koşusu, milyonların merakla beklediği ve nefeslerini tutarak izlediği bir mücadeleye sahne oldu. İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen yarışta, 5 numaralı Dragon Flame isimli tay, jokeyi Akın Sözen’in başarılı performansıyla birincilik kupasını kazandı. Bu zafer, Dragon Flame’in sahibine ve ekibine büyük bir gurur yaşattı. 

2.28.36'LIK BİTİRİŞ DERECESİYLE YILIN ŞAMPİYON TAYI

Yılın merakla beklenen yarışı büyük bir heyecana sahne oldu ve Dragon Flame, gösterdiği üstün performansla şampiyonluğu kazandı. Bitiriş derecesi 2.28.36 olarak kayıtlara geçen Dragon Flame, bu başarısıyla adını tarihe yazdırdı. Koşudaki farklar ise, 3 Boy - 1,5 Boy - Baş - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

DAĞITILAN İKRAMİYE

Bu yılki birincilik ikramiyesi 13,5 milyon TL olarak belirlenen Gazi Koşusu’nda, ikincilik ödülü 5 milyon 400 bin TL, üçüncülük ödülü 2 milyon 700 bin TL, dördüncülük ödülü 1 milyon 350 bin TL ve beşincilik ödülü ise 675 bin TL olarak dağıtıldı. Dragon Flame’in zaferiyle birlikte, tayın sahibi birincilik ikramiyesine ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle toplamda 20 milyon 967 bin TL’lik bir ödülün sahibi oldu.

GAZİ KOŞUSU NASIL BAŞLADI?

Gazi Koşusu, modern toplumlarda at yarışlarının sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Mustafa Kemal Atatürk'ün 1927 yılında verdiği talimatla hayata geçirilmiş ve Türk atçılığının en prestijli yarışı olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır. Bu tarihi yarışın ilk galibi, Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu ‘Neriman’ isimli safkan olmuştur.

BUTARİHİ YARIŞIN İLK GALİBİ NERİMAN

İlk Gazi Koşusu'nda, Ali Muhiddin Hacıbekir'in sahibi olduğu Neriman isimli safkan, İhsan Atçı'nın biniciliğinde bu tarihi yarışı kazanmıştır. Yarışları büyük bir heyecanla izleyen Atatürk, İsmet İnönü ile birlikte bu önemli etkinliğe tanıklık etmiştir. Birincilik ödülü olarak 2 bin lira verilmiştir. 1928 yılında düzenlenen 2. Gazi Koşusu'nu Atıf Bey’in ‘Primerole’ adlı atı kazanırken, 1929 yılındaki 3. Gazi Koşusu'nu Celâl Bayar’ın ‘Cap Griz Nevz’ adlı atı birincilikle tamamlamıştır. 1930 yılındaki 4. Gazi Koşusu ise İsmet İnönü’nün ‘Olga’ adlı atının zaferiyle sonuçlanmıştır.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR