Bursa Medicana Hastanesi'nden Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, göz sağlığının korunması için alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi. Özellikle sonbaharda, yaz mevsiminde yorgun düşen gözlerin hassas hale geldiğini belirten İpçioğlu, göz nezlesi ve diğer rahatsızlıklardan korunmak için toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Toplu taşıma araçlarında kalabalık ve kapalı alanlarda göz sağlığını korumak için gereken önlemler alınmalıdır.


Ayrıca İpçioğlu, ofis çalışanlarının sıkça karşılaştığı bir göz sorunu olan "monitör hastalığı"na da dikkat çekti. Özellikle klimalı ofislerin göz sağlığını etkileyebileceğini ve göz kuruluğuna yol açabileceğini belirterek, nemlendirici damla kullanımını önerdi. Ayrıca bilgisayarla uzun süre çalışan kişilere düşük dereceli gözlük kullanımının faydalı olabileceğini ifade etti.


Göz nezlesinde bulaşma süresine dikkat! Görme kaybına bile neden oluyor -  Sağlık Haberleri
 

Sonbahar aylarında güneş ışınlarının göze doğrudan etki edebileceğini belirten İpçioğlu, güneş gözlüğü kullanımını tavsiye etti. Özellikle güneşin dik geldiği güney bölgelerinde ve açık havada çalışan veya araç kullanan kişilerin güneş gözlüğü takmalarının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca gözlük kullanmanın sadece moda veya güneş koruması için değil, göz sağlığı için de önemli olduğunu belirtti.

Göz kanlanması : Neden olur, nasıl geçer? - Sağlık Haberleri

Bu nedenle güneş gözlüğü kullanımının herkes için tavsiye edilebileceğini ifade etti.

Kaynak: İHA