Oreo bisküvilerinin helal veya haram olma ihtimali, son zamanlarda yoğun bir tartışma konusunu haline geldi. Oreo bisküvileri, dünya genelinde 12 ülkede üretilen ve 74 ülkede satılan köklü bir bisküvi markası olarak bilinirken, 2013 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Oreo, yoğun ilgi gördü. 

Fakat bazı müşteriler, Oreo bisküvilerinin helal sertifikasına sahip olup olmadığını sormaya başladı ve Oreo yetkililerinden gelen yanıt, ürünün helal onayı almadığı yönündeydi.

Oreo'nun resmi web sitesinde yer alan "Sıkça Sorulan Sorular" bölümünde, ürünün helal onayı olmadığı açıkça ifade edilmektedir. 

Ayrıca, Oreo'nun içeriğinin ülkelere göre değişebileceği belirtilmiş ve tüketicilere ürün paketlerindeki içerik bilgileri ve etiketlerin dikkatlice okunması gerektiği vurgulanmıştır. Bu bilgiler, Oreo bisküvilerinin helal olmadığını göstermektedir.

OREO BİSKÜVİSİ BAĞIMLILIK YAPIYOR!

GZT’nin haberine göre; Connecticut College'de bir nörobilim profesörü ve öğrencileri, Oreo bisküvileri üzerine bir deney gerçekleştirdi. Laboratuvarda, sıçanlara Oreo bisküvileri vererek beyin aktivitelerini incelediler ve bu bisküvilerin kokain gibi bağımlılık oluşturabileceğini gözlemlediler.

Prof Joseph Schroeder “Çalışmamız yağlı ve şekerli yiyeceklerin beyni bağımlılık yapıcı maddelerle benzer şekilde uyardığını gösterdi. Bu da birçok insanın bu tür yiyecekleri zararlı olduklarını bildikleri halde yemeye devam ettiklerinin sebebini de açıklıyor.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi