Uyku hijyeninize dikkat ettiyseniz, yeterli egzersiz yaptıysanız, diyetinizi değiştirmeye çalıştıysanız ve hala uyumakta zorluk çekiyorsanız, sağlık uzmanınıza danışın. Bu, özellikle iki haftadan uzun süredir uyumakta zorluk çekiyorsanız gerçekten önemlidir.

ADRESLER BELLİ

Beslenme düzeninizi değiştirmek uykunuzu iyileştirebilir. Yeşil yapraklı sebzeler, yağlı balıklar, badem, muz, kiraz, hindi ve tam tahıllar uykuyu teşvik eden besinler içerir. Beslenme uykuda önemli bir rol oynar. Magnezyum, kalsiyum, demir ve potasyum gibi temel mineraller açısından zengin besinler vücudun ve zihnin rahatlamasına yardımcı olur. Bu besinleri akşam rutininize eklemek uyku kalitenizi artırır.

BİR ARAYA GETİRİN

Uykuyu artıran yiyecekler yemeyi ve bunları bir araya getirerek uykuya daha da fazla yardımcı olmayı düşünün. Örneğin, yatmadan önce atıştırmak için süt, muz, kiraz ve bademle yulaf ezmesi yapın.

2 HAFTADAN UZUNSA

İki haftadan uzun süredir uyku problemi yaşıyorsanız sağlık uzmanınıza danışın. Kaliteli ve dinlendirici uyku; iyileşme, hafıza, öğrenme ve günlük aktivitelere katılım için olmazsa olmazdır. Dahası, sağlıklı uyku düzenleri sizin için çok önemlidir. Çünkü kötü uyku, kronik rahatsızlıklara katkıda bulunur.
 

Muhabir: Lila Okyanus