Tuz kullanımını düşürmek özellikle bağırsaktaki yararlı bakteriler için oldukça iyi. Fazlası ise bu bakterilere zarar veriyor. İşe yüksek oranda işlenmiş gıda tüketiminizi sınırlayarak başlayın. Tuzlu etler (fast food, kurutulmuş et gibi), tuzlu ikramlar (kraker, patates kızartması gibi) ve tuzlu atıştırmalıklardan (çeşniler, ekmek gibi) mümkün olduğunca uzak durun.. Bu ürünleri evinize sokmazsanız, tüketmeniz de zor olacaktır.

MEYVELER VE SEBZELER

Bunun yerine işlenmemiş, bitki bazlı gıdalar gibi ilave sodyum-şeker oranı düşük, potasyum ve lif oranı yüksek gıdalara odaklanın... Fasulye, kuruyemiş, tohumlar, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler, bu bakımdan oldukça faydalı. Son olarak, diyetteki sodyum ve potasyum dengesini düşünün. Tabii ki her zamanki gibi öncelikle konusunda uzman bir doktorla görüşmek en iyisi... Bir diyetisyenin belirleyeceği program sayesinde harika sonuçlar alabilirsiniz.

Kaynak: CANER DOKUYUCU