Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da işlendiği iddia edilen savaş suçları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (ICC) hakkında çıkardığı tutuklama emrine rağmen yurt dışına seyahat etmeyi planlıyor.

Putinn Ingilteree
TEKNİK OLARAK UYMALI


Putin'in salı günü Moğolistan'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Moğolistan, mahkemenin yetkisini tanıyor ve bu nedenle teknik olarak Mart 2023'te çıkarılan tutuklama emrine uymak zorunda... Ancak böyle bir şey yaşanacağı düşünülmüyor.

Putin-74
ENDİŞELENMİYORUZ


Ancak Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov tutuklama tehdidini reddederek, "Endişelenmiyoruz. Moğolistan'daki dostlarımızla harika bir diyaloğumuz var" şeklinde konuştu. Bu, Putin'in Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı savaş başlatmasından bu yana bir ICC üyesi ülkeye yapacağı ilk ziyaret olacak.


ONU TUTUKLAYIN!


Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in Moğolistan Devlet Başkanı Ukhnaagiin Khürelsükh'ün daveti üzerine işbirliğini genişletmek amacıyla ülkeye gittiği belirtildi. Moğolistan, Batı ile bağlarını korurken güçlü komşuları Çin ve Rusya ile iyi ilişkiler kurmaya çalıştı. Ukraynalı yetkililer ise Moğolistan'ın gerekli tutuklamayı yapmasını istedi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ