Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Polonya'nın Krakow Havaalanı'nda kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınan dünya ağır sıklet şampiyonu Oleksandr Usyk'in serbest bırakıldığını söyledi.

BAŞKAN ÖFKELENDİ

Zelenski, yaptığı açıklamada, "Vatandaşımıza ve şampiyonumuza yönelik bu tutumdan dolayı öfkelendim. Şampiyonumuz serbest bırakıldı ve artık tamamen özgür" şeklinde konuştu.

ULUSAL KAHRAMAN

37 yaşındaki Usyk'in neden gözaltına alındığı belirsiz. 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan WBC, WBO ve WBA şampiyonu, Kiev'in savaş çabalarına yardım eden ulusal bir kahraman oldu. Polonya Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları, Reuters'in yorum talebine yanıt vermedi.

BOYU-KİLOSU!

Usyk, Instagram gönderisinde, "Arkadaşlar, her şey yolunda. Hızla çözülen bir yanlış anlaşılma vardı. İlgilenen herkese teşekkür ederim. Boyu, kilosu, kol uzunluğu ve unvanı ne olursa olsun görevlerini yerine getiren Polonyalı kolluk kuvvetlerine saygılarımı sunuyorum!" dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Ukrayna Dışişleri Bakanı, X'te yaptığı açıklamada, Polonya Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçeceğini belirtti. Tutuklamanın orantısız ve kabul edilemez olduğunu düşündüğünü de söyledi. Polonya tarafına konuyla ilgili bir nota verileceğini kaydetti. Nota vermek, ülkelerin birbirine yaptığı kesin uyarıdır. Savaşla bile sonuçlanabilir. Ancak bu olayda böyle bir durum söz konusu değil...

Kaynak: HABER MERKEZİ