Çin, ABD'nin Tayvan'a silah satışı yapması nedeniyle, dokuz ABD bağlantılı şirkete karşı adım atacağını duyurdu. Bu şirketlerin Çin'deki mal varlıklarını dondurdu. Bu adım, ABD'ye adaya silah satışını durdurması yönünde daha fazla baskı yapmak için atıldı.

EGEMENLİK İDDİASI

Çin, Tayvan'ın önemli bir destekçisi ve silah tedarikçisi olan Beyaz Saray'a, Ada'nın liderleriyle resmi görüşmelerden kaçınması yönünde defalarca çağrıda bulundu. Pekin, Tayvan'ın kendi topraklarının bir parçası olduğunu iddia ediyor.

AÇIKLAMA YAPILDI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Sierra Nevada Corporation ve Stick Rudder Enterprises LLC'nin de aralarında bulunduğu firmalara karşı atılan adımlar yürürlüğe girdi.

İŞLEM YAPAMAZSINIZ

Bakanlık, söz konusu eylemlerin karşı önlem olarak nitelendirildiğini ve bunların Cubic Corporation, S3 Aerospace, TCOM Ltd Partnership, TextOre, Planate Management Group, ACT1 Federal ve Exovera'ya da uygulandığını belirtti. Açıklamada, Çin'deki kuruluş ve kişilerin söz konusu firmalarla işlem yapmasının yasaklandığı belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ