Kaliforniya'daki bir alışveriş merkezinin dışında Yeni Zelandalı bir turist, silah zoruyla kendilerini soymaya çalışan bir grup şüpheli tarafından ezilerek öldürüldü. Bunun üzerine başlayan çılgın polis kovalamacası sonucunda üç zanlı tutuklandı. Newport Beach Polis Departmanı (NBPD), kurban Patricia McKay'in (68), Newport Beach'teki Fashion Island Alışveriş Merkezi'nin dışında kocasıyla birlikte olduğu sırada iki erkek şüphelinin onları soymaya çalıştığını söyledi.

GÖRGÜ TANIĞI YERİNİ GÖSTERDİ

Polis, şüphelilerden birinin silahını çekmesi üzerine çıkan boğuşmada kadının otopark alanına sürüklendiğini ve birkaç el ateş açıldığını ancak kimsenin vurulmadığını söyledi. Kadın daha sonra beyaz bir araç kullanan üçüncü bir şüpheli tarafından ezildi. McKay'in kocası yaralanmadı. Sonra polis kovalamacası başladı. Fox 11 Los Angeles'ın hava görüntüleri, bir şüphelinin arabadan indikten sonra South Gate bölgesindeki bir yerleşim bölgesine kaçtığını gösteriyor. Videoda, bir görgü tanığının polise onun nerede olduğunu işaret ettiği görülüyor.

KISKIVRAK YAKALANDI

Sonunda şüpheli üstü çıplak bir şekilde ortaya çıkıyor ve polisler silahlarını çekerken elleri havada polise doğru geri geri yürüyor. Daha sonra diz çöküyor ve ellerini başının üstüne koyuyor. Diğer iki şüpheli ise Los Angeles County'ye doğru yola devam etti ve aracı terk etti. Ancak daha sonra polis tarafından yakalandılar. Newport Beach Belediye Başkanı Will O'Neill, "Sapkınlar! Bu adamların yeri cehennem. Her topluluk bu tip kişilerle uğraşıyor" dedi.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ 18'İNDE

NBPD'nin açıklamasına göre; şüpheliler Lancaster'dan 18 yaşındaki Jaden Cunningham, Los Angeles'tan 18 yaşındaki Malachi Eddward Darnell ve Compton'dan 26 yaşındaki Leroyernest Joseph McCrary olarak belirlendi. Üçü de cinayet, ateşli silahla soygun ve komplo şüphesiyle tutuklandı.
 

Muhabir: Tamer Ayeri