Tayland'ın kuzeyindeki popüler bir fil koruma alanında meydana gelen ani sel baskınları, yaklaşık 100 fil ve onlarca turistin mahsur kalmasına neden oldu. Çok sayıda acil yardım çağrısı da yapıldı.

KARIN HİZASINDA

Chiang Mai kenti yakınlarındaki Fil Doğa Parkı'ndan gelen dramatik video ve görüntülerde, onlarca filin yüksek bir zeminde güvenli yer bulmak için karın hizasına kadar gelen suda yürüdüğü görülüyor. Birçok insan da bölgeden çıkarıldı.

EN ŞİDDETLİ FELAKET

Fil Doğa Parkı kurucusu Saengduean "Lek" Chailert, CNN'e yaptığı açıklamada, "Hayatlarını kurtarmak için şimdiye kadar yaptığımız en büyük tahliyeydi, su hızla yükseldi" dedi ve sellerin parkın bugüne kadar yaşadığı en şiddetli felaket olduğunu söyledi.

13'Ü GERİDE KALDI

Videoda, fillerle ilgilenen park görevlilerinin, "Hadi, hadi, devam et" diye bağırarak devasa fillerin yüksek su birikintilerinden geçmelerini sağladığı görülüyor. Hayvanların birçoğu yakındaki bir dağda barınak bulsa da Saengduean, tehlikenin henüz bitmediğini söyledi. "Tahliye edemediğimiz bazı hayvanlar var. On üç yetişkin fil hala mahsur kalmış durumda. Panik halindeler" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ