Bir bebek su aygırı sosyal medyada viral oldu. Hem Taylandlı hem de uluslararası hayranları onu görmek için sıraya giriyor... Hayvanat bahçesinin TikTok hesabı, Moo Deng isimli bebeği gösteren videolarda on milyonlarca görüntülemeye ulaştı.

ZIPLAYAN DOMUZ!
Adı kabaca "zıplayan domuz" anlamına gelen Moo Deng, 2 aylık dişi bir cüce su aygırı... Cüce su aygırları, vahşi doğada 3.000'den az kalan ve nesli tükenmekte olan bir türdür. Tayland'daki Khao Kheow Hayvanat Bahçesi, ziyaretçilerden internetin en sevilen su aygırını ürkütmemelerini istedi.

ÖNEMLİ GELİR
Hayvanat bahçesi, Moo Deng'in sosyal medyada sahneye çıkmasından bu yana hafta sonu ziyaretçi sayısının iki katına çıktığını ve önemli gelir elde edildiğini belirtti. Ancak bazı ziyaretçiler ipin ucunu kaçırabiliyor.

BİR ŞEYLER ATIYORLAR
Hayvanat bahçesi müdürü Narongwit Chodchoi'nin, konukların Moo Deng uyurken ona bir şeyler fırlatıp su sıçrattıklarına dair videolar gördüğü öğrenildi. Hayvanın bulunduğu yere kameralar yerleştirildi. Konuklar kurallara uymazsa, hayvanat bahçesinin yasal işlem yapmayı düşünebileceği belirtildi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ