Kutup ayıları, insanları aktif olarak avladığı bilinen tek memelidir. Yine de, Kanada'nın en çok korkulan ve saygı duyulan sakinleri her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce turisti kendine çekiyor...

ZAMAN TÜKENİYOR
Kutup ayılarının yok olmaya yüz tutmuş bir tür olması, cazibesinin parçasıdır. Dünya'nın mevcut sera gazı emisyonları oranıyla, 2100 yılına kadar soyları tükenebilir. Yani, ister sadece vahşi yaşamı sevin ister son şans turisti olun, dev etoburları görmek için zaman tükeniyor.

YAKLAŞIK 16 BİN
Kanada, dünyadaki toplam nüfusun %60'ını oluşturan yaklaşık 16.000 kutup ayısına ev sahipliği yapmaktadır. Manitoba, kendisini "dünyanın kutup ayısı başkenti" olarak tanımlıyor. Şehir merkezinde çöp kovası karıştıran ayılar görülebiliyor. Ancak en iyi görüntüler, ayıların doğal yaşam alanlarında meydana gelir.

DEV LASTİKLERLE
Dev lastiklerle donatılmış bu 40 yolcu kapasiteli arazi araçları, kar ve buzda hızla hareket edebiliyor. Bu araçların kullanıldığı turlarının çoğu, günlük 1000 dolardan başlıyor. En çok tercih edilenleri ise 5 gecelik seyahat programları... Bunların fiyatı da kişi başı 4500 dolar... 4500 dolar karşılığında kutup ayılarını helikopterle de görebilirsiniz.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL