Beşiktaş, transfer sezonunun başlamasıyla birlikte bomba gibi bir açılış yaptı. Savunmasını Gabriel Paulista ile güçlendiren siyah beyazlılar Galatasaray ve Fenerbahçe'ye çalım atarak Rafa Silva'yı renklerine bağladı. Portekiz temsilcisi Benfica ile sözleşmesi sona eren Rafa Silva'yı Beşiktaş üç yıllık anlaşma ile transfer etti.

GÖRÜŞMEYİ İKİNCİ BAŞKAN YÜRÜTTÜ

Beşiktaş'ta ikinci başkan olan Hüseyin Yücel, bu transferi sessiz sedasız başarılı bir şekilde yürüttü. 

RAFA SİLVA TRANSFERİNİN MALİYETİ

Beşiktaş 31 yaşındaki oyuncu Rafa Silva için 10 milyon euro imza parası ve yıllık 6 milyon euro maaş olmak üzere 3 yıllık bir teklif yaptı. Transferin gerçekleşmesi halinde ise  siyah beyazlılara 3 yıl için toplam maliyeti 28 milyon euro olacak.

BUGÜN İSTANBUL'DA OLACAK

Beşiktaş'ın transfer görüşmelerine devam ettiği Rafa Silva’nın bu akşam saat 20.30 civarında İstanbul’da olması bekleniyor.

GEÇEN SEZON KARNESİ

Genelde kanat mevkiinde ve forvet arkası olarak tercih edilen Portekizli yıldız Rafa Silva geçtiğimiz sezon Benfica formasıyla çıktığı 52 maçta 22 gol ve 15 asistlik katkı sağladı. 

MOURİNHO NE SÖYLEMİŞTİ?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, geçtiğimiz günlerde "Rafa Silva yaptığı açıklama ile şu ifadelere yer vermişti: "Harika bir oyuncu ama Galatasaray'a transferinin yakın olduğunu duydum." 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ