Yapılan araştırma; günlük şeker alımınızı 10 gram azaltmanın (kabaca iki çay kaşığından biraz fazla) biyolojik saatinizi 2.4 ay geriye götürebileceğini buldu. İnsanlar genellikle şeker dendiğinde çaya, kahveye atılan versiyonları düşünüyor ama şeker her yerde. Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırma birçok bilinmeyeni ortaya çıkardı.

DOĞRU YÖNDE ADIM

Gazlı ve tatlı içeceklerin büyük çoğunluğu yaklaşık 39 gram şeker içerir. Çikolatalardaki ortalama ise yaklaşık 25 gram... Bu da tatlı olarak tamamını yemek yerine birkaç kareyi tüketmenin doğru yönde bir adım olduğunu gösterir.

TÜKÜRÜK ÖRNEKLERİ

Araştırmacılar, yaş ortalaması 39 olan 342 kadının beslenme kayıtlarını inceledi. Biyolojik yaşlarını ölçmek için tükürük örnekleri aldı. Daha az şeker tüketen kişilerin, kimlik yaşlarına rağmen biyolojik olarak daha genç oldukları ortaya çıktı.

30 GRAM ÜSTÜ SIKINTI

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS), ülkedeki yetişkinlerin günde 30 gramdan fazla şeker tüketmemesini öneriyor. Bu da yaklaşık yedi küp şekere denk geliyor. Ancak birçok insan bu öneriye uymuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ