ABD'de Milton Kasırgası'nın etkisiyle Tropicana Field harap oldu. Tampa Bay Rays Kulübü'nün ciddi şekilde hasar gören sahasını beyzbol oyunlarına uygun hale getirmek için beş aylık kısa bir süresi var.

KARAR ALAMIYORLAR

Milton Kasırgası'nın çarşamba günkü güçlü rüzgarları, Tropicana Field'ın çatısını neredeyse tamamen uçurdu. Yetkililer, Tampa Körfezi bölgesinde kurtarma ve temizleme çalışmalarının hala devam ettiğini belirtti. Harap stadyumun nasıl onarılacağına dair herhangi bir karar almakla şu anda ilgilenemeyeceklerini belirttiler.

KULÜPLE ÇALIŞACAĞIZ

Bölgenin belediye meclisi üyesi Gina Driscoll, NBC News'e yaptığı açıklamada, "Durumun değerlendirilmesi tamamlandıktan sonra şehir, en iyi seçenekleri belirlemek için Rays takımı ile birlikte çalışacak" dedi.

36 MİLYON DOLAR

Tropicana Field'ın durumu için en uygun benzetme, Aralık 2010 tarihinde Minneapolis'te meydana gelen ve Metrodome Stadyumu'nun çatısını yıkan kar fırtınası olabilir. O dönemde onarım için 18 milyon dolar harcanmıştı. Ancak Rays için maliyetin bunun iki katı olabileceği kaydedildi. Yani 36 milyon dolar!

Kaynak: HABER MERKEZİ