Sosyal ortamlarda diyetlere bağlı kalmak ekstra zordur. Bir restorana gidecekseniz, sağlıklı seçimler yapın. Başkalarının ne sipariş ettiğinden kolayca etkileniyorsanız, sipariş veren ilk kişi olmaya çalışın. Bir arkadaşınızın veya aile üyenizin evine gidiyorsanız, yanınızda sağlıklı bir yemek götürün. Bu şekilde en azından suçluluk hissetmeden veya daha az sağlıklı bir yemekle aşırıya kaçmadan, dengeyi sağlayacak bir seçeneğiniz olur.

FARKLI ALTERNATİFLER

Her sosyal ortam, yemek etrafında dönmek zorunda değil! Özellikle de bunu yapmak size ve sağlık hedeflerinize yarar sağlamıyorsa... Bir arkadaşınızla akşam yemeği yemek yerine, yürüyüşe çıkmayı veya bir müzeyi gezmeyi önerin. Birçok kişi, sosyal bir etkinliğe hazırlık olarak öğün atlamanın veya kalori alımını kısıtlamanın kilo verme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacağını düşünür.

NAZİKÇE GERİ ÇEVİRİN

Ancak, bunu yapmak sizi aşırı yemeye daha yatkın hale getirir. Yemek içeren bir sosyal etkinliğe katılmayı planlıyorsanız, günün geri kalanında normalde yaptığınız gibi yiyin. "Nasılsa akşam yiyeceğim" diyerek kesinlikle öğün atlamayın. Çoğu zaman, bize sunulan kalorili yiyeceklere kendimizi kötü hissedebileceğimiz için "evet" deriz. Ancak, nazikçe "hayır" dediğinizde, kendinize iyilik yaparsınız.

TAMAMEN SİZE ÖZELDİR

Unutmayın, kilo verme yolculuğunuz size özeldir. Başkalarının beklentilerini karşılamasanız bile kendi ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize saygı göstermeniz asla bir sorun değildir.
 

Muhabir: Lila Okyanus