2 ay önce Ekonomi

Yüksek taşıt kredisi faiz oranları, ikinci el otomobil piyasasında senetli satışları gündeme getirdi. Galericiler, banka kredisi alamayan müşterilere yüzde 5,30 faiz oranıyla senetle satış yaparak, pazarı canlandırmaya çalışıyor. Bu yöntemle, özellikle sicili bozuk müşterilere yönelik faktoring şirketleri aracılığıyla kredi sağlanıyor. Ayrıca, senetli satışlarda dosya masrafı adı altında ek ücretler alınabiliyor.

2 ay önce Özel Haberler

Uzmanlar, pilatesin duruşu iyileştirmede ve vücuttaki omurga eğriliklerini gidermede etkili bir araç olabileceğini söylüyor. Bu sebeple fırsatı olan herkesin pilates yapması öneriliyor. Şiddetli omurga eğrilikleri olanlar bu haberi mutlaka okumalı. Pilates ile bilmedikleriniz bu haberde..

2 ay önce Ekonomi

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik, İzmir'e bu yılın ilk 6 ayında kruvaziyerlerle 73 bin 227 yolcu geldiğini söyledi.

2 ay önce Yaşam

Bursa'da, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen 64 safkan Arap tayı, toplam 26 milyon 640 bin liraya satıldı.

2 ay önce Ekonomi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,39 değer kaybederek 10.691,68 puandan tamamladı.

2 ay önce Dünya

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından duman bulutu gökyüzüne yükseldi. İddialara göre, İsrail'in Hizbullah'ın üst düzey komutanını hedef aldı.

2 ay önce Eğitim

Mardian Mall Alışveriş Merkezi, üniversite tercih döneminde aday öğrencilere yardımcı olmak amacıyla Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mardin Artuklu Üniversitesi iş birliğiyle tercih stantları kurdu.

2 ay önce Ekonomi

Kamuda tasarruf amacıyla yapılan düzenlemeler kapsamında, şarj edilebilen hibrit araçlara uygulanacak ÖTV indirimi, otomobil fiyatlarını ciddi şekilde düşürecek. Karbondioksit emisyonu düşük ve elektrik menzili yüksek olan bu araçlarda yüzde 30-70 arasında indirim sağlanacak. Motor silindir hacmine ve ÖTV matrahına göre yapılacak düzenlemelerle, tüketicilerin araç sahibi olma maliyeti azalacak.

2 ay önce Özel Haberler

Orman yangını dumanı, diğer hava kirliliklerinden daha fazla beyne zarar verebilir. Duman, bunama riskini artırıyor. Yeni yapılan bir çalışma, ortaya oldukça ilgi çekici veriler sundu.

2 ay önce Eğitim

Ege Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde hazırlanan ve 6 ülkede yürütülecek olan “Öğretmenlerin Ders Gözlemi Yoluyla Mesleki Gelişimlerinin Sağlanması ve Okullarda Sosyal Kapsayıcılığının Güçlendirilmesi” adlı proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ Programı Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.