Fizyoterapi kliniği işleten Lorene Dawance, "Pilates, omurganın düzgün hizalanmasını sağlamak için gerekli olan kasları hedef alır. Pilates, bu kasları güçlendirerek ve esnekliği artırarak kas dengesizliklerini düzeltmeye ve omurganın doğal durumunu desteklemeye yardımcı olur" dedi.

Fizyoterapist Elizabeth Lee ise "Geleneksel pilates, genel sağlık ve hafif duruş bozuklukları için faydalı olabilirken, klinik pilates belirli omurga sorunları veya sürekli bel ağrısı çekenler için daha uzmanlaşmış bir yaklaşım sunuyor. Bununla birlikte, pilatesin her iki formu da omurgayı destekleyen çekirdek kasları güçlendirmeye ve dengeli kas gelişimine yardımcı olabilir" diye konuştu.

FARKLI EGZERSİZLER

Pilatesin yanı sıra, boyun presleri ve göğüs germeleri gibi kötü duruşu iyileştirmeye yardımcı olabilecek daha basit egzersizler de vardır. Lee, "Pilates'in yanı sıra kuvvet antrenmanları ve kardiyovasküler egzersizler de dahil edilmeli" yorumunu yaptı.

TIBBİ MÜDAHALE GEREKİR

Ancak şunu da belirtmekte fayda var... Şiddetli omurga eğrilikleri çoğu zaman sadece egzersizin ötesinde tıbbi müdahaleler gerektiriyor. Yani bu tarz durumlardan sadece pilates veya sporla kurtulamazsınız.

Kaynak: HABER MERKEZİ