2 ay önce Ekonomi

Adıyaman’ın Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, badem hasadına az bir zaman kala badem randıman alım fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Teşkilatı Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, ”Karabağ’a, Libya’ya nasıl girdiysek, benzerini İsrail’e de yaparız" ifadelerini kullandı.

2 ay önce Ekonomi

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde sürücülere araç bakımlarını ihmal etmemeleri uyarısında bulunan uzmanlar, göz ardı edilen araç bakımlarının 100 bin liradan fazla masraf çıkartabilecekken, değişimi yapılmayan parçaların büyük risk taşıdığına dikkat çekiyor.

2 ay önce Yaşam

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadına başlandı. Temmuz ayının 15’inden önce erkence üzüm türü olan Superiol ve Trakya İlkeren üzümlerinin hasadına devam edilen ilçede havaların çok sıcak gitmesi üzerine Çekirdeksiz Sultaniye üzümlerin kırsal alanlarda erken hasadına neden oldu.

2 ay önce Ekonomi

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, ahşap işleme makinesi üretimi ve ihracatı yapan bir firmanın Yönetim Kurulu Başkanı olan Feti Çevik, devletin vergi kaçağı ile mücadelesine destek olmak amacıyla örnek bir uygulama başlattı. Feti Çevik, her ay maaşı kadar fiş ve fatura getiren tüm çalışanlarına yüzde 5 prim verecek.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye'den yılın 6 ayında Güney Kore Cumhuriyeti başta olmak üzere 7 ülkeye deniz salyangozu ihraç edildi.

2 ay önce Ekonomi

Türk halıcılar, 2024'ün ilk yarısında 283 milyon 792 bin metrekarelik halı ihracatından 1 milyar 374 milyon 655 bin dolar gelir elde etti.

2 ay önce Gündem

Sokak hayvanlarına 'ötanazi'yi içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Yönelik Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri başladı. Teklifin 'anayasaya aykırı olduğu' itirazları yapıldı.

2 ay önce Ekonomi

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emeklilere maaşlarının düşürüleceği konusunda uyarıda bulundu. Yılmaz, 2008 yılında yapılan aylık bağlama oranı düşürülmesinin yeniden gözden geçirileceğini ve bu oranların daha da düşürülebileceğini belirtti. Bu durum, emeklilerin maaşlarında ciddi bir azalmaya yol açabilir.

2 ay önce Dünya

Georgialı 12 yaşındaki kız, iki aylık aramanın ardından güvenli bir şekilde bulundu. Onu kaçırdığı iddia edilen 31 yaşındaki adam ise tutuklandı. Maria Gomez-Perez'in aile evinde mutlu olmadığı için kaçmak istediği belirtildi.