29 Mayıs'ta ABD Georgia'daki evinden kaybolan 12 yaşındaki kız çocuğu, bir alışveriş merkezinde güvenli şekilde bulundu. Onu kaçırdığı iddia edilen kişi tutuklandı. Yetkililer, Maria Gomez-Perez'i Ohio'da tespit etti. Ailesinin evinden yüzlerce kilometre uzaktaydı.

BİRÇOK İNSANLA KONUŞTU

Arama çalışmalarına FBI ve birçok kurum destek oldu. Çocuk, Antonio Agustin adında 31 yaşındaki bir adamla birlikte bulundu. Araştırmacılar, çocuğun Agustin ve farklı erkeklerle sosyal medyada konuştuğuna inanıyor.

O ZAMANDAN BERİ BİRLİKTELER

Şerif Couch, "Maria mutsuz olduğunu ve evden ayrılmak istediğini belirtmişti" dedi. Yetkililer, Agustin'in kızla buluşmak için Georgia'ya gittiğini ve ikilinin o zamandan beri birlikte olduğunu söyledi.

BABASINA MESAJ YOLLADI

En önemli gelişme; kızın geçen hafta Facebook üzerinden babasıyla iletişime geçip iyi olduğunu ve artık onu aramaması gerektiğini söylemesiyle yaşanmıştı. Kızın IP adresini tespit eden ekip, onunla görsel temas kurduktan sonra kurtarmak için harekete geçti. Agustin'i de tutukladı. 31 yaşındaki adam tecavüzden yargılanacak. Davada birden fazla suçlama da olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ