3 ay önce Sağlık

Tüm mevsimlerde kullanılması önerilen ancak yaz aylarında özellikle sık sık yenilenmesi gereken güneş kremlerini alırken dikkat etmek gerekiyor. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sahte güneş kremlerinin cilt sağlığı için büyük tehlike oluşturduğunun altını çizerek, güneş kremlerini eczanelerden almaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

3 ay önce Gündem

Sağlıklı sokak köpeklerinin de öldürülmesinin yolunu açan yasa teklifinin TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri Çarşamba günü gerçekleşti. Toplantıda kanunun teklifinin ilk üç maddesi kabul edildi. Yasaya tepkiler çığ gibi büyürken, İsmailağa Fetva Kurulu üyesi Abdülhamid Türkeri, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

3 ay önce Sağlık

Güneş koruyucular özellikle yaz aylarında pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alsa da doğru tercih yapmak çok önemli. Pahalı olmasının güneş koruyucularda bir kriter olmadığını belirten İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Asude Kara Polat, 6 aydan küçük çocuklara kesinlikle güneş koruyucu sürülmemesi gerektiğini ifade etti.

3 ay önce Dünya

Microsoft’un kendi sisteminde yaşanan sıkıntılardan dolayı tüm dünya sıkıntıya düştü. Bankalar, havalimanları, hastahaneler gibi önemli kuruluşlarda internet üzerinden sağlanan hizmetlerde büyük sıkıntılar yaşanıyor.

3 ay önce Özel Haberler

Hull City Başkanı ve Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Sarı-Lacivertli takımın gözden çıkardığı 3 futbolcuyla takımını takviye etme kararı aldı. Ilıcalı, Fenerbahçe’nin elden çıkarmak istediği Rade Krunic, Miha Zajc ve Miguel Crespo’yu transfer edecek. Bu 3 transferden Fenerbahçe’nin kasasına 15 milyon dolar (Yaklaşık 500 milyon TL) girecek.

3 ay önce Dünya

ABD Başkanı Joe Biden'ın sosyal medyada geniş yankı uyandıran yeni bir videosu ortaya çıktı. Videoda, Biden'in eşi Jill Biden'ın yanlışlıkla bir kadını öpmek üzereyken, First Lady'nin araya girip onu uyardığı anlar gözler önüne seriliyor. Sosyal medya kullanıcıları bu görüntüye dair sayısız yorumda bulunurken, Beyaz Saray'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

3 ay önce Dünya

Microsoft Windows güncellemesindeki bir hatadan kaynaklandığı söylenen küresel bilişim kesintisi, hastaneler, marketler, bankalar ve havayolları da dahil olmak üzere dünya çapındaki büyük markaları etkiledi ve Sky News'in yayınını sonlandırmasına neden oldu

3 ay önce Gündem

Son birkaç gündür internet siteleri ve sosyal medyada yayımlanan, Milletvekili Mustafa Sarıgül'e ait olduğu iddia edilen iğrenç görüntüler büyük yankı uyandırdı. Bu görüntüler, kamuoyunda büyük tepki çekti ve tartışmaların odağı haline geldi.

3 ay önce Keşfet

Fatih Altaylı YouTube programında tarihçi Murat Bardakçı'yı ağırladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bahseden ikiliden Bardakçı'nın Atatürk hakkında 'Kız kardeşine (Makbule Hanım) kadın okumaz, ben senin için okuyorum, senin okumana ne gerek var diyormuş.' sözleri X kullanıcılarının tepkisini çekti.

3 ay önce Yaşam

Ataşehir'de bir trafik magandası daha kazaya neden oldu. Ehliyetsiz sürücü seyir halindeyken makas atmaya çalıştı ancak hızını alamada park halindeki 3 araca çarptı. Gerçekleşen kazada aracına binmek üzere olan bir kişi ise çapmadan son anda kurtuldu.