Yazar Murat Bardakçı geçen günlerde Fatih Altaylı'nın YouTube kanalındaki programına konuk oldu. Bardakçı'nın Atatürk'le ilgili sözleri bazı kesimlerce tepki çekti. Mustafa Kemal Atatürk için "Aile işlerinde oldukça muhafazakar biri" diyen Fatih Altaylı'ya Murat Bardakçı'nın "Şekerim, Atatürk Fransız generali değil, Osmanlı paşasıdır. Kız kardeşine (Makbule Hanım) 'Kadın okumaz, ben senin için okuyorum, senin okumana ne gerek var?' diyormuş. Bugünkü anlayışla yorumlamaya kalkarsak çok saçma şeyler çıkar. O dönem için normal bir şey." cevabı sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu.

ENİŞTESİNİ AYRI TUTMADI

Çoğu kullanıcı söylenenlerin gereçği yansıtmadığını savunurken, yeni bir Atatürk figürü yaratılmaya çalışılıyor iddialarında bulunuldu. Öte yandan Bardakçı aynı programda az bilinen ilginç bir anektodu paylaştı. Mustafa Kemal Atatürk'ün eniştesi olan Mustafa Mecdi'den bahseden yazar, Mecdi'nin o dönem Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından biri olarak tanındığını belirtti.

Atatürk1....

ANLATTIKLARI DİKKAT ÇEKTİ

Mecdi'nin Romanya'dan petrol ithalatı yaptığını ve vergi oranlarının düşük olduğu bir dönemde faaliyet gösterdiğini açıklayan Bardakçı; "Atatürk'e 'yapma' diyorlar, 'hayır memleket işidir ayrıcalık yapamayız' diyor. Adam batıyor. Ondan sonra başka işten batıyor. Dünya kadar haciz geliyor." dedi.

Kaynak: DEMET SAROVA