Hamsi Şenliği, yöresel lezzetlerin tanıtıldığı ve Karadeniz kültürünün yaşatıldığı bir etkinlik olarak büyük ilgi gördü. Etkinlikte, Karadeniz’e özgü halk oyunları gösterileri sergilenirken, vatandaşlara ekmek arası hamsi dağıtıldı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, stant arkasına geçerek vatandaşlara hamsi ikram etti.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Hamsi Şenliği’nde yaptığı konuşmada, etkinliğin sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmayı simgelediğini belirtti. Silivri’nin farklı illerden gelen vatandaşların huzur içinde yaşadığı bir ilçe olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, derneklerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğine önem verdiklerini ifade etti. Ayrıca, kadın, erkek, genç ve çocukların bir arada olmasından duyduğu gururu dile getirerek, milli değerlere bağlılığın bu birlikteliğin temelinde olduğunu söyledi. "Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne, bayrağımıza ve milletimize sahip çıkacağız" dedi.

6 YILDIR YAPILAMIYORDU

Silivri Rizeliler ve Karadenizliler Derneği Başkanı Sinan Azder, etkinliğin gerçekleşmesine katkılarından dolayı Başkan Bora Balcıoğlu'na teşekkür etti. Azder, altı yıldır yapılamayan festivali bu yıl Başkan Balcıoğlu’nun desteğiyle hayata geçirdiklerini belirterek, tüm Rizeliler adına minnettar olduklarını ifade etti.

YAĞMURSUZ OLMAZ

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Hasan Başcan, Rize’nin yağışlı iklimine vurgu yaparak, yağmurun etkinlikte olmasının Rize kültürünün bir parçası olduğunu esprili bir şekilde ifade etti. Başcan, etkinliğin güzel geçtiğni belirterek, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: YASEMİN COŞKUNÖZ