Banyo sıklığı tamamen kişisel tercihe bağlıdır. Dünya genelinde birçok insan, fırsatı varsa her gün duş alıyor. Ancak kişinin ne sıklıkla banyoya girdiği sağlıktan çok alışkanlıkla ilgilidir.

DAHA AZ GÖREBİLİR

Bu sıcaklarda, zamanlarının çoğunu klimalı ortamlarda geçirenler, örneğin dışarıda çalışan veya egzersiz yapan birine göre duş alma ihtiyacını daha az görebilir. Yazın en sıcak günlerinde en iyi duşu almak için bazı püf noktalar bulunuyor.

Ücretsiz Siyah Duş Başlığı Açık Stok Fotoğraflar

EN İYİSİ ILIK SU

Vücut ısısını düzenlemek için ılık bir duş en iyisidir, aşırılıklardan kaçının. Özellikle sıcak sulardan uzak kalmaya özen gösterin. Yüz, kasık ve koltuk altları iyice temizlenmesi gereken en önemli bölgelerdir. Kadınlar için göğüs altı bölgeleri de mutlaka temizlenmelidir.

5 İLA 10 DAKİKA

Kollar ve bacaklar her zaman sabuna ihtiyaç duymaz. Kuru cildi önlemek ve doğru miktarda bakteriyi gidermek için ideal duş süresi beş ila 10 dakikadır. Banyoların çeşitli sağlık yararları vardır, bunlardan biri de stres giderici olmasıdır. Aşırı sıcaklar, ruh halini etkileme eğiliminde olduğundan, banyo yapmak vücut sıcaklığı haricinden ruhsal sağlığınız için de iyi olabilir.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül