Güney Afrika polisi, ülkenin kuzeyindeki bir çiftlikte milyonlarca dolarlık uyuşturucu üretim laboratuvarı ortaya çıkardıktan sonra ikisi Meksikalı olmak üzere dört kişiyi tutukladı. Güney Afrika Polis Teşkilatı (SAPS) ve yaygın olarak Hawks olarak bilinen Öncelikli Suç Soruşturma Müdürlüğü, şüpheli bir faaliyetin gerçekleştiğine dair bilgi aldıktan sonra Groblersdal kasabasındaki bir adrese baskın düzenledi.

DEĞERİ 110 MİLYON DOLAR

Polis, mülkteki dört yapıyı aradıktan sonra yasa dışı uyuşturucu yapımında kullanılan büyük miktarda kimyasal madde buldu. Bunların tahmini sokak değeri 110 milyon dolardı. Olayla ilgili başka insanların da tutuklanması bekleniyor.

MEKSİKALILAR NE ALAKA!

Hawks'ın ulusal sözcüsü Katlego Mogale, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bunu diğerlerinden farklı kılan şey, Meksika vatandaşlarının da dahil olması. Bu, görevimizin çok zorlaştığı anlamına geliyor" dedi. Ele geçirilen uyuşturucunun Güney Afrika pazarına mı yoksa yurt dışına mı gönderileceği henüz bilinmiyor.

EN BÜYÜK PAZARLARDAN

Meksika Dışişleri Bakanlığı, bu olaydaki vatandaşlarının durumunu öğrenmek için yerel yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi. Hawks'ın bu yıl şu ana kadar 10 gizli uyuşturucu laboratuvarı keşfettiği ve ülkede uyuşturucuyla mücadele kapsamında 34 kişiyi tutukladığı belirtildi. 2021'de yayınlanan bir rapora göre; Güney Afrika, potansiyel olarak dünyanın en büyük metamfetamin tüketici pazarlarından biri olarak adlandırılıyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL