25 yaşındaki Jahanara Khatoon, Hindistan'daki sel suları etrafı çevrelerken bir tekneyle yakınlardaki sağlık merkezine götürülmeye çalışılmıştı. Ancak doğum su üzerinde gerçekleşti. Yanında bulunan kocası Kamaluddin, "Çok mutluyum. Karım bir erkek çocuk istiyordu, ancak Allah bize bir kız verdi ve çok memnunum. Başka çocuk istemiyorum" diye konuştu.

TEHLİKELİ HALE GETİRDİ

Çift, nehirdeki adalardan biri olan Phuliamari Char'daki evlerini, adanın sel suları altında kalması üzerine terk ederek, yakındaki Chars adasına sığınmıştı. Bölgede iklim değişikliği nedeniyle artan yağışlar, Brahmaputra Nehri'ni, yakınlarda yaşayanlar için daha da tehlikeli hale getirdi.

EN SAVUNMASIZ BÖLGELERDEN

Enerji, Çevre ve Su Konseyi'nin 2021 raporuna göre; Hindistan ve özellikle Assam eyaleti, giderek artan yoğun yağış ve seller nedeniyle iklim değişikliğine karşı dünyanın en savunmasız bölgelerinden biri olarak görülüyor. Khatoon ve Kamaluddin, Assam eyaletinin Morigaon bölgesindeki adalarında çiftçilik yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Tıbbi bir ekip, özellikle hamile kadınlar olmak üzere tıbbi yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek için sular altında kalan Chars'ı ziyaret ediyordu.

KARİMA ADINI VERDİLER

Ekip, Khatoon'u nehrin karşısındaki en yakın tıbbi tesise onlarla birlikte seyahat etmeye ikna etti. Bebek, annesinin sağlık merkezine gitmesini bekleyemedi. Doğum sancıları ilerledikçe, teknedeki ekip hızla işe koyuldu ve yardımcı olurken yağmurdan korumak için bir branda tuttu. 10 dakika içinde her şey bitti. Aile, bebeğe Karima adını verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ