Avustralya'nın Brisbane kentindeki Hanlon Park'ta 27 Ağustos'ta 9 aylık bir bebeğin üzerine sıcak kahve döktüğü iddia edilen 33 yaşındaki öğrenci vizeli Çinli bir adam ülkeden kaçtı. Luka adlı bebekte ciddi yanıklar meydana geldi. Ve bebek, bazı izleri hayatı boyunca üzerinde taşıyacak.

VİZEYE SİNİRLENDİ

Şüpheli, saldırıdan sonra Avustralya'yı terk etti. Bir tutuklama emri çıkarıldı ve Queensland Polisi onu yakalamak için uluslararası ajanslarla birlikte çalışıyor. Çin medyası raporları, bir et işleme tesisinde çalışan şüphelinin vize başvurusu reddedildikten sonra öfkelendiğini belirtti.

'BEYAZ'LARDAN İNTİKAM!

İddia edilen saldırıya "beyaz insanlardan intikam almak" için başvurduğu öne sürülüyor. Eski bir iş arkadaşı onu zihinsel sorunları olan ve başa çıkılması zor biri olarak tanımladı. Polis, Avustralya'da daha önce herhangi bir sabıka kaydı olmadığını doğruladı.

DÖRT AMELİYAT

Luka'nın yüzünde, üst vücudunda ve kollarında yaşamı tehdit eden yanıklar olduğu bildirildi. Queensland Çocuk Hastanesi'nde dört ameliyat geçirdi ve şu anda iyileşiyor. Ancak bazı yara izlerini hayatı boyunca üzerinde taşıyacak. Luka'nın tıbbi faturaları için yardım kampanyası düzenlendi. 200.000 dolardan fazla para toplandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ