Meksika'nın yeni devlet başkanı Claudia Sheinbaum, selefi Andres Manuel Lopez Obrador tarafından desteklenen fosil yakıt bağımlılığından kendini uzaklaştırmayı bir ilke haline getirdi. Onun durdurduğu enerji geçişini yeniden başlatma sözü verdi.

HEDEF YÜZDE 45

Sheinbaum, "Yenilenebilir enerjileri destekleyeceğiz. Hedefimiz 2030'a kadar toplam elektrik üretiminin %45'lik payına sahip olmaları" dedi. Ayrıntılar henüz çok az olsa da, konuşması fosil yakıtların ateşli bir savunucusu olan eski Devlet Başkanı Lopez Obrador'un enerji politikasından keskin bir şekilde ayrılıyor.

DURDURMA KARARI

Obrador, diğer şeylerin yanı sıra yeni bir petrol rafinerisi inşa etmek için 20 milyar dolardan fazla para harcamıştı. Ülkedeki geliştiricilerin güneş ve rüzgar panelleri inşa etmesine olanak tanıyan açık artırmaları da durdurmuştu.

DİKKAT ÇEKİCİ

Claudia Sheinbaum, önümüzdeki günlerde iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının azaltılmasını hedefleyen iddialı bir enerji dönüşüm programı açıklayacağını söyledi. Uzmanlar ve çevreciler, ayrıntıya girmeden de olsa söylemdeki değişikliğin dikkat çekici olduğunu söylüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ