Rusya'nın başkenti Moskova'da sıcaklıkların 33 dereceye ulaştığını belirten Rosgidromet Hava Durumu Servisi Müdürü Roman Vilfand, 1917'deki rekorun kırıldığını belirtti. Vilfand, RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç gece sıcaklığın 24.5 derecenin altına düşmeyeceğini belirtti.

SERİNLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Önümüzdeki günlerde fırtına ve kuvvetli rüzgarlarla birlikte sıcaklığın 10 derece düşmesini, sonrasında ise sıcakların geri dönmesini beklediğini söyledi. Moskovalılar, meydanlardaki çeşmelerde ve parklarda serinlemeye çalışıyor.

BİZİM İÇİN ÇOK ZOR

Otobüs durağında oturan ve yorgun görünen 70 yaşındaki Monira Galimova, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Çok zor. Geceleri uyuyamıyoruz... Özellikle bizim yaş grubumuz için bu durum ekstra zor" yorumunda bulundu. Emlak sektöründe çalışan 34 yaşındaki Olga Kryshina, tatile giden birçok Moskovalının aksine, iş nedeniyle şehirde kalmak zorunda olduğunu ve yalnızca kentsel alanların dışına seyahat etmeyi hayal ettiğini söyledi.

NORMALİN 7 DERECE ÜSTÜ

Rosgidromet'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre; iklim normlarının 7 dereceden fazla üzerinde anormal sıcaklıklar bekleniyor. Sıcak hava dalgası Moskova bölgesinin yanı sıra güney ve batı Kursk, Belgorod ve Voronej bölgelerini de etkiledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ