"eClinicalMedicine" dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre; uzun süreli yalnızlık yaşayan orta yaşlı ve yaşlı yetişkinlerin felç geçirme riski, yalnız olduklarını bildirmeyenlere göre daha yüksek...

Harvard'dan araştırma görevlisi Yenee Soh, "Yalnızlık giderek daha büyük bir halk sağlığı sorunu olarak görülüyor. Bulgularımız da bunu vurguluyor. Çalışmamız, yalnızlığın halihazırda dünya çapında uzun vadeli sakatlık ve ölümlerin önde gelen nedenlerinden biri olan felç vakasında önemli bir rol oynayabileceğini gösteriyor" dedi.

YÜZDE 56 DAHA FAZLA

Çalışmada, Michigan Üniversitesi Sağlık ve Emeklilik Çalışması (HRS) anketinden elde edilen veriler kullanıldı. 50 yaşlarındaki yaklaşık 9.000 felç geçirmemiş yetişkin 10 ila 12 yıl boyunca takip edildi. Sonuçlar; kronik yalnızlık yaşayanların, diğer sağlık koşullarından bağımsız olarak sürekli yalnız olmadıklarını bildirenlere göre; %56 daha yüksek felç riskine sahip olduğunu gösterdi.

Brigham Young Üniversitesi'nden Profesör Doktor Julianne Holt-Lunstad, "Bu çalışma bulguları, yalnızlığın daha kötü sağlıkla bağlantılı olduğunu gösteren diğer araştırmalarla tutarlı gözüküyor" yorumunda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ