Rus güçleri tarafından yakalanan Ukraynalı bir polis memuru, iddialara göre "aç bırakıldığı, dövüldüğü ve kötü muameleye maruz kaldığı" iki yıl süren esaretin ardından nihayet geçen hafta serbest bırakıldığında ağladı. 24 yaşındaki Mariana Checheliuk, geçtiğimiz günlerde Kiev ile Moskova arasındaki 52. savaş esiri değişimi sırasında serbest bırakıldı.

Mariana Checheliuk, kendisine ülkesinin bayrağına sarılı çiçek buketleri sunulurken ve tarif edilemez zorluklar yaşadıktan sonra iki yıl sonra ilk kez Ukraynalı yurttaşlar tarafından kucaklanırken ağlarken görüldü.

NELER YAŞANMIŞTI?

Checheliuk ve kız kardeşi, Nisan 2022'de Azovstal çelik fabrikasında Rus bombardımanlarından saklanırken esir alındı ; subay savaş esiri kamplarında tutulurken kız kardeşi sonunda kurtarıldı.

Çeçeliuk'un ailesi, onun sağlık durumu tutukluyken kötüleştiğinden ve polis memurunun bronşite yakalandığı için sürekli kötü muameleye maruz kaldığını söyledi.

ANNESİNİN AÇIKLAMALARI

Annesi Nataliia Ocak ayında ZMINA haber kaynağına yaptığı açıklamada, kızının Rusya'da gözaltında tutulduğu sırada aileye göndermesine izin verilen mektuplara atıfta bulunarak, "Duruşma öncesi gözaltı merkezinde antibiyotik enjeksiyonları da dahil olmak üzere tedaviye rağmen sağlığı iyileşmedi" dedi. .

Anne, Checheliuk hakkında şunları söyledi: "Önemli miktarda kilo verdi, bağışıklık sistemi zayıfladı, saçları dökülmeye başladı ve adet görememe sorunu yaşadı."

Genç kadın ayrıca hapishanelerde nasıl aç bırakıldığını ve dövüldüğünü de anlattı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ