66 yaşındaki Schultz-Peters, 13 Haziran 2024'te, Horry İlçe Polisi plaj güvenliği müdürü Julian "Duke" Brown'un sürdüğü bir polis aracı tarafından Nash Street Plajı'nda ezilerek hayatını kaybetti. Tanıklara göre; talihsiz kadın kazadan önce plajda oturmuş kitap okuyordu. Horry İlçesi sözcüsü Mikalya Moskov, ilçe yönetiminin devam eden davalarla ilgili yorum yapmadığını yazılı olarak bildirdi.

İDARİ İZNE AYRILDI

Brown isimli polise karşı hiçbir suçlama yapılmadı ve Güney Carolina Karayolu Devriyesi tarafından yürütülen soruşturma süresince izne ayrıldı. Brown'un departmanda 30 yıldan fazla deneyimi vardı. Dava, plaj kullanıcılarının güvenliği ve refahının Horry İlçe Polis Departmanı'nın en önemli önceliği olması gerektiğini iddia ediyor.

KİŞİSEL EŞYALARINI EZDİ

Dava, Horry County Polis Departmanı'nın Schultz-Peters'ın vefatından önce de araçlarıyla plaja gidenlere çarptığını iddia ediyor. Bu olaylardan birinde yine Brown'un bulunduğu ve plaja giden bir kişinin sandalyesini ve kişisel eşyalarını ezdiği belirtiliyor. Brown'un plajda kamyoneti sürerken dikkatinin dağıldığı ve alanın nesnelerden ve plaj ziyaretçilerinden temizlendiğinden emin olmadığı iddia ediliyor.

Turist çifti soymaya kalktılar: Kadını ezerek öldürdüler! Turist çifti soymaya kalktılar: Kadını ezerek öldürdüler!

DAKİKALARCA ALTINDA KALDI

Sonuç olarak Schultz-Peters, aracın tekerleğinin altında sıkıştı. Diğer plaj ziyaretçileri kamyoneti üzerinden kaldırana kadar dakikalarca orada kaldı. Yaraları sebebiyle hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Davada, 100.000 doları aşan bir miktarda rakam da dahil olmak üzere tazminatlar talep ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ