Dallas banliyösünde bir apartman kompleksinin havuzunda 3 yaşındaki bir çocuğu boğmaya çalıştığı iddiasıyla suçlanan Teksaslı kadın, mahkeme kayıtlarına göre; kefaletinin 1 milyon dolara çıkarılmasının ardından yeniden tutuklandı. 42 yaşındaki Elizabeth Wolf, bir çocuğa yönelik cinayet ve yaralama teşebbüsü suçlamasıyla 40.000 dolarlık kefaletle serbest bırakılmıştı.

AVUKATI KONUŞMADI

Polis, çocuğun annesinin memurlara Wolf'un kendisini Amerikalı olmamakla ve diğer ırkçı ifadelerle suçladığını söylediğini belirtti. Son mahkeme duruşmasının ardından Wolf'un eylemi "nefret suçu" olarak değerlendirildi ve kefaleti 40 binden 1 milyon dolara çıkarıldı. Wolf, Fort Worth'daki hapishaneye yeniden gönderildi. Wolf'un avukatı olayla ilgili konuşmadı. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin Teksas şubesi, Wolf'un yeniden tutuklanmasının memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

İKİ ÇOCUĞA DA SALDIRDI

Polise göre; başörtülü annesi, Wolf'un kendisine nereli olduğunu sormasının ardından kadının 6 yaşındaki oğlunu yakalamaya çalıştı. Ardından 3 yaşındaki kızını tutarak onu boğmaya çalıştı. Emniyet güçleri, annenin yardım için bağıran ve su tüküren kızını havuzdan çıkardığını söyledi.

DURUMLARI GAYET İYİ

Her iki çocuğun da sağlık kontrolleri yapıldı ve durumları iyi. Euless Polisi, Tarrant County'deki savcıların davayı nefret suçu olarak ele almalarının talep edildiğini söyledi. Bölge savcılığı ofisinden bir sözcü, davayı incelediklerini söyledi.

Muhabir: SERKAN BAYAR