ABD'de Ulusal Park Hizmetleri'nden yapılan açıklamaya göre; Yellowstone Milli Parkı'nda meydana gelen silahlı saldırıda bir park bekçisi yaralandı, saldırgan ise hayatını kaybetti. Park hizmetleri sözcüsü, "Halkın aktif olarak tehdit altında olduğu bir durum yok" dedi. Açıklamada, "Korucular, ateşli silah taşıyan ve tehditler savuran bir bireyle ilgili bir ihbara yanıt verdi" denildi.

TURİSTİK BİR BÖLGEDE

Korucular bireyle iletişime geçtiğinde, silahlı çatışma yaşandı. Park görevlileri, tetikçinin öldüğünü ve kimliğinin şu anda açıklanmadığını söyledi. Korucunun yakındaki bir hastaneye gönderilmesinin ardından durumunun stabil olduğu bildirildi. Saldırı, parkın içindeki pansiyon ve kulübelerden oluşan Canyon Village'da gerçekleşti.

FBI OLAYA DAHİL OLDU

Açıklamada, "Canyon Lodge kompleksinin etrafındaki bir alan soruşturma için kapalı kalmaya devam ediyor" ifadesi yer aldı. Park Servisi, FBI'ın Ulusal Park Servisi özel ajanlarının desteğiyle olayla ilgili soruşturmayı yürüttüğünü söyledi.

DAHA FAZLA YORUM YOK

FBI Denver Saha Ofisi sözcüsü Vikki Migoya, CNN'e yaptığı açıklamada, "FBI, Yellowstone Milli Parkı'nda meydana gelen olayı araştırmak için Ulusal Parklar Servisi ile birlikte çalışıyor. Konu devam ettiği için daha fazla yorum yapamayacağız" dedi.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL