Pekmez, vücutta kolayca emilebilen demir içeriği nedeniyle kan yapımını artıran, kansızlığa iyi gelen bir besindir. Kalsiyum açısından da son derece değerli olan pekmez, kemik gelişimi bakımından da önemlidir.
Ayrıca kan basıncının düzenlenmesinde de önemli rol oynayabilir. Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini artırır. Bu sayede bağışıklık sistemini daha güçlü bir hale gelir. Öksürük ve balgama karşı iyi geldiği de bilinmektedir.
ŞEKER HASTALARI UZAK DURSUN
Ancak şeker hastalarının pekmezden kesinlikle uzak durması tavsiye ediliyor. Ayrıca pekmezin türüne göre; alerji problemi bulunan kişiler de bu besini tüketmemelidir... Evde yaptığınız pekmezler, ışık almayan bir ortamda ve oda sıcaklığında saklanmalıdır. Marketlerden aldıklarınız ise kapakları açıldıktan sonra buzdolabına girmelidir.
Bu ürünü aşırı tüketirseniz, ishal ve şişkinlik gibi problemler yaşayabilirsiniz. Ayrıca kilo almanıza da sebep olabilir. Bu sebeple dengeli tüketilmelidir.