Musab ismi vatandaşlar tarafından sıkça merak ediliyor. Bunun nedenleri arasında son dönemde Musab isminin oldukça yaygın olarak tercil edilmesi gösterilebilir. Peki, Musab ismi anlamı nedir?, Musab kelimesi ne anlama gelmektedir?, Musab isminin kökeni nedir?, Musab kelimesinin TDK sözlük karşılığına detaylıca içeriğimizde yer vermeye çalıştık. İşte Musab ismiyle alakalı merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu haberimizde yer alıyor. Detaylar burada bulunuyor...

MUSAB İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

İlk olarak Musab'ın ne demek olduğuna, Musab isminin anlamının ne olduğuna haberimizde yer verelim. Musab ismi, dilimize Arapça dilinden geçmiştir. Kelime anlamı ise; ''zorluklara karşı dayanıklı olan'' şeklindedir. İslami açıdan kullanılmasında sakınca olmayan Musab ismi kutsal kitap Kuran-ı Kerim'de yer almamaktadır. Ancak Musab ismi dini açıdan sakıncalı değildir. Musab isminin anlamlarından biri de musibete uğramış, felaket isabet etmiş olan kişi demektir. Sahabe arasında yer alan ve şehit olan musab bin umeyr'in ismi olarak ta açıklanmaktadır.

MUSAB NEDİR?

Aslında bu sorumuza yukarıda cevap verdik. Ancak daha da detaylandıralım. Arapça kökenli bir kelime olan Musab'ın ne olduğu sorusunun cevabı; ''zorluklara karşı dayanıklı olan'' şeklindedir. Musab, TDK'da tanımlanmamıştır. Musab aynı zamanda; zor, dayanıklı, güçlü olan kimse anlamına gelmektedir. ''Zorluklara karşı dayanıklı olan'' anlamına gelen Musab adı, erkek ismi olarak kullanılır. Naif bir isim olan Musab, Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak dinen Musab isminin çocuklarınıza verilmesinde sakıncası bulunmamaktadır.

MUSAB ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Musab ismi özellikleri bakımından oldukça dikkat çekici. Kelime anlamı da beğenilen Musab adının özellikleri de beğenilmektedir.

Musab ismine sahip olan insanlar sevgi dolu ve anlayışlı bir kişiliğe sahiptirler. Eleştiri yapmayı severler. Kendilerinin eleştirilmesini hoş karşıladıkları gibi başkasını eleştirirken de oldukça kibar olurlar. Karşı tarafı incitmeden eleştirilerini yapabilirler. Yaşanan kötü bir olayın iyi yönünü görmeye çalışırlar. Önsezileri kuvvetlidir. Mantıklı düşünürler. Çevresinde olan bitenlere kayıtsız kalmazlar. Ticari zekaları yüksektir. Bu nedenle ticarette başarılı olurlar. Gerçekçilikten uzak olmasalar da hayal kurmayı çok severler. Sık sık hayal kurarlar. Hayal kurma becerileri gelişmiştir. 

Editör: Orhan Duman