Efsun, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Efsun ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Efsun ismi anlamı nedir?, Efsun kelimesi ne anlama gelmektedir?, Efsun isminin kökeni nedir?, Efsun kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Efsun ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Efsun isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Efsun nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

EFSUN NEDİR?

Efsun kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Efsun yazdığımızda TDK'da karşımıza ''büyü'' manası çıkmaktadır. Kelimenin Farsça kökenli olduğu belirtilmektedir. Hatta Haldun Taner'in şu cümlesiyle ''efsun'' kelimesi örneklendirilmiştir. ''Şayeste'nin reise büyü yaptığına ve adamı başka kadınlara karşı efsunla bağladığına kanaat getirmişti.'' bu cümlede geçen ''efsunla'' kelimesi aslında büyüyle manası taşımaktadır.

EFSUN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Efsun isminin anlamı da aslında büyü karşılığından gelir. Büyüleyici, çekici, sihir, tılsım, afsun, arpag, rukye anlamları taşır. ''İnsanı hükmü altına alıp kendinden geçirecek kadar kuvvetli tesir, büyüleyici etki, câzibe.'' şeklinde de tanımlanabilir. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Efsun isminin çocuklara verilmesinde dinen bir sakınca bulunmadığı söylenmektedir. Efsun ismi daha çok günümüzde kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Erkek çocuklarına Efsun ismi verilmemektedir.

EFSUN ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Efsun isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Farça kökenli olan Efsun isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Efsun adındaki kişiler, insanlarla, çevresiyle, ailesiyle vakit geçirmeye bayılırlar. Bunu sık sık yapmaya çalışırlar. Bunun nedeni dışarıya dönük olmalarından kaynaklanır. En çok eğlendiği aktivitelerin başında dostlarını, aile bireylerini, sevdikleri insanları evlerinde ağırlamak gelir. Bunu da sık sık yapmaya çalışırlar. Kendilerine başkalarına adayan bir yapıya sahiptirler. Kendilerine çok önem vermezler. Kendi sorunlarından çok başkalarının sorunlarını çözmekle ilgilenirler. Çevresindekilere zor zamanlarında destek olmak, onlar için çok önemlidir. Hayal gücü oldukça gelişmiş olan Efsun adındaki kişiler, iyi huylu ve çalışkandır.

Editör: Orhan Duman