Belis, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Belis ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Belis ismi anlamı nedir?, Belis kelimesi ne anlama gelmektedir?, Belis isminin kökeni nedir?, Belis kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Belis ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Belis isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Belis nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

BELİS NEDİR?

Belis kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Belis yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Türkçe kökenli olan Belis nedir? sorusunun cevabı olarak; ''Aşkın ilk meyvesi'' cevabı verilebilir. Yine ''farklı ve güzel'' anlamları da vardır.

BELİS İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Belis isminin anlamı da ''aşkın ilk meyvesi'' ve ''fevkalede, çok güzel'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen Belis ismi Türkçe kökenlidir. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Belis isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Belis ismini verebilirsiniz.  ''Aşkın ilk meyvesi'' gibi iyi bir anlama gelen Belis ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Belis ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Genel olarak tek bir isim şeklinde kullanılan Belis ismi çok eski bir tarihe dayanmaktadır.

BELİS ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Belis isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Türkçe kökenli olan Belis isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Belis adındaki kişiler, duygusal bir yapıya sahip olurlar. Hatta belli dönemlerde içe kapanık yaşarlar. Şefkatli, merhametli ve iyi huylu insan olurlar. Gerginliği sevmezler, barış yanlısıdırlar. Başkalarının mutluluğu ile mutlu olur, derdiyle dertlenirler. Başkalarını kendilerinden çok düşünürler. Bu durum sıkıntı yaratabilir. Kendilerine de önem vermeleri gerekir. Aşk onlar için olmazsa olmazdır. Özgürlük sınırları vardır. Bunun aşılmasına asla izin vermezler. Olaylara değişik pencereden bakmaya bayılırlar. 


 

Editör: Orhan Duman